Vriendenroute

De bibliotheek in Delft heeft de Staalslagerij gevraagd een route vorm te geven die kinderen laat onderzoeken wat voor vriend ze zijn. De tijdelijke route is vanaf deze week af te leggen in de bibliotheek in het centrum van Delft. Bekijk het hele programma rondom het kinderboekweekthema 'vriendschap' hier. Binnenkort kun je het hier het hele project bekijken.

Nemo Familie Werkplaats is open

Machines zijn niet meer weg te denken. Ze maken ons werk en leven makkelijker. Van 7 juli t/m 2 september kun je in de Familiewerkplaats van NEMO zélf aan de slag met machines. Onderzoek hoe je met een machine iets zwaars lichter kunt maken, ontwerp een apparaat dat een klusje voor je doet en ontdek hoe je met machines toffe tekeningen kunt maken. In het midden van de Familiewerkplaats staat een reusachtige installatie van de Staalslagerij met vele soorten stoere, bewegende machines. Bekijk hier het hele project.

Online door de grachten scheuren en tegelijk afval opruimen

Dat is wat Urban Rivers faciliteert om de grachten van steden te ontdoen van rondzwervend afval. Hoe? Met de Trashbot; een symbiose tussen een haai en een robot. De hele wereld kan in dit online spel de robot besturen en afval 'vangen'. Een prachtig voorbeeld van een opensource platform die inspeelt op een actuele vraag in veel steden; in een paar minuten spelen kam je al een paar meter water uit. Kickstarter project voor eerste funding is binnen, we kijken uit naar het vervolg. Bekijk meer hier. (via popupcity)

 

Flipbook Studio gaat weer op reis

Voor het derde jaar op rij gaat de Cineville Flipbook Studio het land in op weg naar festivals en filmavonden. We maakte deze mobiele studio samen met Met/Zonder Studio. In deze mobiele fotostudio kunnen bezoekers een eigen decor en script bepalen voor hun mini-film. In de printerij wordt dit korte filmpje direct tot een flipbook geprint. Kijk hier het hele project: http://www.staalslagerij.nl/project/flipbook-studio.

Stop, Look, Listen, Think

Grote kans dat je dit op telefoon leest, maar dat is precies wat het Museumkwartier wil voorkomen met deze spandoeken. Op het kruispunt Van Baerlestraat-Willemsparkweg in Amsterdam dwingen deze 4 woorden voorbijgangers  zich los te weken van hun beeldscherm, om zich heen te kijken en de fysieke wereld te ervaren. Juist in deze razendsnelle onlinewereld staan wij hier helemaal achter. Hoe beleef je de wereld offline? Wij maken concepten juist fysiek, omdat we geloven dat een idee meer waarde krijgt als het bestaat. Dan kun je het er over hebben, afkraken, ophemelen of verbeteren. Dit is een prachtig werk van The Stone Brothers voor het Museumkwartier. Foto: Jeroen Hofman.

Detroit Mower Gang

Wat gebeurt er met de publieke ruimte als de gemeente door geldgebrek geen onderhoudt meer doet aan parken en het groen van de stad? In Detroit ontstond onder ontevreden bewoners van de stad een grasmaaier-movement. In plaats van steen en been te klagen, verenigde de zitmaaier-eigenaren zich via social media en werken georganiseerd samen om de stad weer te cultiveren. Via Pop-up City.

De Interdisciplinaire leeromgeving

Goed nieuws; vanaf volgende week gaan we ons bezig houden met de vraag hoe een interdisciplinaire experimenteerplek eruit ziet in een grootschalig leerlandschap bij het Albeda MBO in Rotterdam. Samen met Jeffrey Braun van Afdeling Buitengewone zaken (A/BZ) gaan we ons de komende weken verdiepen in de opleiding om dit onderzoek vervolgens direct te vertalen naar 1:1 prototypes in de ruimte. We zien dit als dé kans om de samenwerking binnen multidisciplinaire teams te ontwikkelen, co-creatie binnen grootschalige organisaties te onderzoeken en de ontwerp kant van ontwerpend onderzoek een impuls te gevenHet Stimuleringsfonds voor de creatieve industrie heeft ons plan (geschreven samen met A/BZ) gekozen in de open oproep "De interdisciplinaire leeromgeving". Deze Open Oproep is onderdeel van het ontwikkeltraject Leeromgeving van de Toekomst, waarin ontwerpers samen met onderwijsinstellingen werken aan huisvestingsvraagstukken voor toekomstgericht beroepsonderwijs. Keep you posted!

Volop in actie bij Driving Dutch Design

Vrijdag 26 januari was de kick-off van Driving Dutch Design 2018 (DDD18), een programma dat jonge ontwerpers stimuleert. DDD18 is een samenwerking van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), Dutch Design Foundation en ABN AMRO. Het is de vijfde keer dat het programma wordt georganiseerd. We volgen maandelijkse masterclasses en krijgen via de ABN AMRO Foundation een persoonlijke coach.

Ook Wybenga is op zoek naar meer focus. "Samen met 2 anderen heb ik het bedrijf Staalslagerij. Wij hebben leuke opdrachten en plannen, maar met dit programma hebben we een stok achter de deur om ze ook echt verder uit te werken."

Lees het hele artikel hier.

Verbouwing van Jong Delfshaven is af

Voor de inrichting van een nieuwe pleisterplaats voor jongerenwerkers in Rotterdam hebben we samengewerkt met jongeren en zijn we op zoek gegaan naar lokale productie plekken. Samen gaven we het oude politiebureau een nieuw interieur. Bekijk het hele project hier.

Nieuwe website is online

Welkom op onze gloednieuwe website! Met nieuwe projecten, meer foto's achter de schermen en meer uitleg over hoe we werken. We horen graag wat je ervan vindt.

Contact

info@staalslagerij.nl
010-669 07 65
Keilestraat 5A
3029 BP Rotterdam