Wij geloven dat ideeën meer waarde krijgen als ze tastbaar worden. Als een concept fysiek wordt kun je het voelen, uitproberen en verbeteren. Maar hoe maak je een idee concreet? Wij geloven in design by doing: ons onderzoek speelt zich hierdoor continu af tussen de werkplaats en de tekentafel.

arrowdowns

Wij werken als partner in het onderzoeken van ideeën. Dit doen we op twee manieren:

1.

We werken samen met bedrijven of instituten zonder ideeën maar met een techniek, expertise kennis of kunde. Deze bedrijven zijn vaak experts binnen een niche, met een materiaal of techniek die volledig is geoptimaliseerd. We gaan samen met deze  op zoek naar nieuwe toepassingen van hun materialen en machines. Hoe zet je deze skills ergens anders in? Hoe communiceer je wat je doet? Kunnen we iets doen met afvalstromen?

eurekaweek-(19-van-24)
OF
2.

Daarnaast werken we samen met mensen of bedrijven met ideeën zonder mogelijkheden om deze te realiseren. Studenten, reclamebureaus of burgerinitiatieven. Deze partijen lopen vaak vast bij de vraag; “Hoe geef ik mijn idee gestalte?” We werken als partner met deze partijen samen om deze ideeën vorm te geven om ze te kunnen realiseren.  

presentatie_03-03-2016

Door middel van prototypes, sociale en technische experimenten geven we een concept gestalte. Dit doen we met beide benen op de grond en met ons doorgewinterde netwerk van onderzoekers, ontwerpers en productiepartners. Het resultaat: een fysiek concept, niet wereldvreemd en klaar om in te zetten. Een idee wordt pas concreet als je het maakt.

Bekijk hoe we dit toepassen in onze projecten: