• Technologie festival

  Voor het derde jaar op rij hebben we samengewerkt met het International Festival of Technology (IFoT). Het IFoT is een jaarlijks meerdaags kunst, technology en muziek festival die wordt afgesloten met een grande finale rondom de aula van de TU Delft. Afgelopen jaren ontwikkelde en realiseerde we verschillende concepten voor de vormgeving van het terrein, expositie en routing. Bekijk de pagina voor het hele project.

 • Mirror Mirror op transport

  Afgelopen week stond deze draaiende spiegelmuur op Rotterdam Centaal Station. Ontworpen en gemaakt voor #connyjanssendanst. Tijdens de dansvoorstelling Mirrormirror komt hij in de foyer van de Onderzeebootloods. De spiegel draait rond om zijn eigen as, als je er naar kijkt zie je de omgeving steeds breder weerspiegeld, totdat je in de spiegel heel even jezelf ziet. Dan draait de spiegel weer door, je verdwijnt uit de spiegel en het beeld wordt weer smaller. Bekijk hier binnenkort het hele project.

 • PTR ’17 : winnaar Radboud Stam

  🏁De huidig NL kampioen Radboud Stam sleepte ook bij ons de prijs voor de snelste tijd binnen. In mei organiseerde we op @keilecafe festival de eerste Rotterdamse Powertool Race. Tot volgend jaar!

 • Club Gewalt Gift Shop

  Nieuw! Samen met de première van de nieuwe show van theatercollectief CLUB GEWALT viel ook de onthulling van hun nieuwe merchandise-shop. Een kast die openklapt en opvalt in donkere, rokerige foyers van theaters in heel Nederland. Project samen met Met/zonder Studio.

 • Staalslagerij @ Pecha Kucha Amsterdam

  Kom langs voor een kijkje achter de schermen bij Staalslagerij. We geven 10 mei een presentatie op Pecha Kucha Night @ de school.

 • Powertoolrace

  Tijdens KEILECAFE presenteert de Staalslagerij een wedstrijd tussen racemachines gemaakt van boormachines, zaagtafels en betonmixers. O ja joh? Bouw thuis de schuurbandmachine van je vader om tot ronkend raceijzer of kom op vrijdag 12 mei naar de Keilewerf waar je onder begeleiding van het Power Tool Race Team een monsterracemachine bouwt die later mee kan doen aan de wedstrijd.

  Wat nu?

  1. Schrijf je in met je team, school of jezelf via meedoen@staalslagerij.nl
  2. Bouw een racemachine van een cirkelzaag, haakse slijper, decoupeerzaag of andere powertool (220v)
  3. Kom 12 mei naar de Keilewerf
  4. De machine moet over een houten baan van 20 centimeter breed kunnen rijden
  5. Het Power Tool Race Team plugt per race twee machines tegelijk in
  6. Wie het eerst het einde van de 20 meter lange baan haalt scoort het meeste punten
  7. Een vakjury deelt prijzen uit voor originaliteit en uiterlijk van de raceapparaten

  Gratis deelname.

 • Terug in Aarhus

  Afgelopen jaar waren we uitgenodigd door U.S.E. in Aarhus om onderzoek te doen in de wijk Gellerup. We zijn nu terug in Aarhus om dit onderzoek en de ideeen voor een mediaplatform verder uit te werken in een concept en een plan. Aankomende zomer hopen we een eerste pilot te gaan lanceren als deel van Aarhus Cultural Capital 2017. Stay tuned!

 • Titus de nieuwe speakerhunter!

  Onze Titus Wybenga is speakerhunter geworden bij CreativeMornings Rotterdam. Aanstaande vrijdag is zijn eerste werk als hunter terug te zien bij de creative morning in RAAF Rotterdam. Choreografe Conny Janssen komt vertellen over hoe je een moment creëert en hoe ze haar voorstellingen vormgeeft.

 • Sneeuw-zitzak-snowboard-blazer-kanon voor Protest

  Reclamebureau Natwerk heeft een onlinecampagne bedacht voor het nederlandse sportmerk Protest. De campagne #preparetogetthere daagt in 3 films wintersporters uit om zich in Nederland alvast voor te bereiden op hun wintersport. Staalslagerij bouwde voor een van de films een bladblazer-sneeuw-snowboard-kanon. Hiermee kun je overal snowboarden.

 • Productie Pop-up museum

  Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is sinds gisteren een pop-up museum rijker. Wij ontwierpen en bouwde dit 3 kamer tellende museum dat deze week wordt geopend. Binnenkort staat het hele project op de website.