"Kunnen jullie afvalbakken bedenken, ontwerpen en produceren die weggooien zo moeilijk mogelijk maken?"

De organisatie van een school met al die duizenden mensen die eten, werken en studeren brengt veel met zich mee. Bijvoorbeeld afval. Communicatiebureau Kesselskramer bedacht een afvalcampagne; “Gooi je afval in de afvalbak. Hoe moeilijk kan het zijn?”

Hoe moeilijk kan het zijn?

Het Koning Willem I College in Den Bosch is een school voor vakopleidingen. Dagelijks lopen hier duizenden mensen rond die eten, werken en studeren. Ondanks het grote aantal afvalbakken blijft de afvalstroom een grote uitdaging voor de school. Om studenten bewust te maken van het probleem en de eenvoudige oplossing bedacht communicatiebureau Kesselskramer een afvalcampagne; “Gooi je afval in de afvalbak. Hoe moeilijk kan het zijn?”. Zij vroegen de Staalslagerij voor het bedenken, ontwerpen en produceren van de afvalbakken die gebruikt worden in de campagne.

Bin_Cage_Landscape
Bin_Ladder_Portrait
Bin_Basketball_Portrait2
Bin_Lamp_Portrait1_web
Bin_Ladder_Landscape

Begrijpbare vorm

Voor dit project is een grote verscheidenheid aan mogelijke uitwerkingen bedacht om tot een vorm te komen die zowel maakbaar als begrijpbaar is. Een moeilijke afvalbak moet een uitdaging vormen en aandacht vasthouden, in samenwerking met de opdrachtgever is een afgewogen balans gezocht tussen uitdaging en complexiteit.

Veiligheid

Voor een veilige werking van de afvalbakken zijn niet alle concepten even geschikt. Staalslagerij werkte deze afvalbakken uit tot een product wat ondanks de moeilijkheid veilig te gebruiken is.

Bin_Spinner_Landscape2

Client
Kesselskramer voor het Koning Willem 1 College, Den BoschCredits
Productie voor Kesselskramer
Artdirection: Merel Witteman, Kesselskramer
Foto's en video's: Max Siedentopf, KesselskramerCategorie
Reclame
Communicatie
Product

 

Meer weten of samenwerken?

Contact

info@staalslagerij.nl
010-669 07 65
Keilestraat 5A
3029 BP Rotterdam