Hoe kan Cineville zich presenteren op festivals?

Een mobiele fotostudio waarin bezoekers een eigen decor en script bepalen voor hun mini-film. In de printerij wordt dit korte filmpje direct tot een flipbook geprint.

Uitgever van de filmpas, Cineville, vroeg ons de zichtbaarheid onder haar doelgroep te vergroten. In samenwerking met Maartje&Merel heeft Staalslagerij een concept voor een mobiele flipbook studio ontwikkeld.

Deze reizende foto-studio trekt langs muziek- en filmfestivals in Nederland en geeft een uiting aan het filmplatform. Bezoekers kunnen een scene uit Godfather naspelen, een nieuw einde voor de Titanic bedenken of acteren in een nieuwe film. Deze scène wordt direct geschoten en in de ‘printerij’ uitgeprint tot een flipbook voor bezoekers om mee te kunnen nemen. Daarnaast worden alle scènes online geplaatst en per email verstuurd aan de bezoekers.

_MG_7256_web_landscape
200w_d4
200w_d3
200w_d6
200w_d2
200w_d
200w_d2
IMG_9874_web
IMG_0196_web
IMG_9882_web

Online/Offline

De flipbook studio laat goed zien hoe online en offline kunnen samenkomen voor een ultieme bezoekerservaring. De offline studio geeft Cineville fysieke zichtbaarheid op muziek- en filmfestivals, als gebruiker ervaar je zelf het plezier van de opnamestudio en ontvang je na afloop een flipbook als herinnering. De online kant van de flipbook studio, de ‘Hall of Flip-Fame’, stelt gebruikers in staat de filmpjes te delen via verschillende sociale media, hiermee wordt het bereik vergroot tot ver buiten de festivalbezoekers.

flip_cineville_webbeeld

Flipbookapp

Flipbooks worden door een medewerker van Cineville geschoten met een speciaal ontwikkelde applicatie. Hiermee kan de medewerker een selectie van de foto's maken en vervolgens direct naar de printerij sturen. De medewerker verzamelt ook informatie van de bezoekers en koppelt deze via de applicatie aan het bijbehorende flipbook. Via een settings menu kan de medewerker onder andere de festivalnaam, aantal te nemen foto's, aantal te printen foto's en framerate instellen.

AZ_1473688538948

Printerij

Een Cineville medewerker beheert de printerij en zorgt ervoor dat elk flipbook van kaft wordt voorzien. Via het flipbook uitgifte luikje ontvangt de gebruiker zijn flipbook. Tevens vormt de printerij het aanspreekpunt bij vragen.

_MG_8347_web
IMG_0236_web
IMG_0161_web
IMG_9876_web

Client
Cineville

Credits
Samenwerking met Met/zonder studio.
 

Categorie
Reclame
Communicatie

Meer weten of samenwerken?

Contact

info@staalslagerij.nl
010-669 07 65
Keilestraat 5A
3029 BP Rotterdam