Hoe brengen we een festival, buurt en design samen?

We maakte een pop-up centrum voor de wijk: een tijdelijke werkplaats, kantoor en speelplaats ineen. Een tijdelijke installatie die zich richt op locatie-specifieke architectuur en design.

_MG_6524

Travelings

Samenwerking met Bureau Detours op het Travellings Festival in Marseille als onderdeel van het INSITU netwerk. Dit netwerk is een europees platform voor locatietheater en organiseert eenmaal per jaar een festival. Ze nodigen hier locatie-theater-makers uit om mee te denken over voorstellingen en richting voor het komende jaar. Er worden nieuwe voorstellingen opgevoerd en kennis gemaakt met de nieuwe makers.

De toren is een tijdelijke werkplaats, kantoor en speelplaats van het D.D.C. en richt zich vanuit hier op locatie-specifieke architectuur en design. In de buurt rondom de basis worden workshops gedaan, gewerkt met bewoners en worden lokale problemen aangepakt. We trokken door de wijk om deze op te knappen en lokale bewoners naar het festival te trekken. Op deze manier ontstonden er ontmoetingen van festivalbezoekers, theatermakers en inwoners van deze buitenwijk van Marseille.

_MG_6814
_MG_6599
_MG_6719

Workshops en samenwerkingen in de buurt.

_MG_6745
_MG_6189_s

Client
INSITU

Credits
Samenwerking met Bureau Detours
 

Categorie
Interactief
Communicatie
Placemaking
Co-creatie

Meer weten of samenwerken?

Contact

info@staalslagerij.nl
010-669 07 65
Keilestraat 5A
3029 BP Rotterdam