"Hoe kan een installatie families inspireren om met machines aan de slag te gaan?"

Machines zijn niet meer weg te denken. Ze maken ons werk en leven makkelijker. In de zomer kun je in de Familiewerkplaats van NEMO zélf aan de slag met machines. Onderzoek hoe je met een machine iets zwaars lichter kunt maken, ontwerp een apparaat dat een klusje voor je doet en ontdek hoe je met machines toffe tekeningen kunt maken. In het midden van de Familiewerkplaats staat een reusachtige installatie die wij ontwierpen met vele soorten bewegende machines.

Grijparm

Door zelf een grijparm te maken kun je de moeilijke, hoge en verborgen schakelaars in de installatie omzetten. Hiermee zet je zwaailichten, een ventilator, draaiende schijven of een bel aan en uit.

Tekenmachine

Door zelf aan de lopende band te draaien en met krijt te tekenen kun je alvast oefenen met lijnen en beweging. Op de workshoptafels kun je met een spirograaf experimenteren met beweging en stiften. De tekeningen die klaar zijn worden opgehangen aan de tekeningenrails en lopen de rest van de dag door de ruimte.

Hijskranen

Eerst oefenen met katrollen en gewichten bij de workshop en dan zelf proberen een roze blok op te hijsen, te verplaatsen en op de lopende band te leggen. Via een rollerbaan komt het blok vanzelf weer terug.

Achter de schermen

Van idee naar schets en van CAD model naar productie. Bekijk de video van de making of hieronder.

3.0_2018-May-24_08-36-25AM-000_CustomizedView28494981396_png
Staalslagerij_NemoFWP_bezoekersview_150618

Client
NEMO Science Museum AmsterdamCredits
Projectleiding: Leonore van Beem
Marketing & Communicatie: Jasper Ongkiehong
Presentatie & Collectie: Ruud Moesbergen
Technisch beheer: Douwe de Witt
Educatie: Judith Bal
Publieksbegeleiding: Nikki Tamis

 

Categorie
Interieur
Interactief
Museum
Pop-up

 

Meer weten of samenwerken?

Contact

info@staalslagerij.nl
010-669 07 65
Keilestraat 5A
3029 BP Rotterdam