"Kunnen jullie een bank maken die mensen uitnodigt voor een gesprek?"

Voor communicatiebureau IN10 dachten wij het idee van een rijdende bank uit. We bouwden een bank die naar de mensen toe kwam om te praten over de stad van de toekomst.

rijdende_bank_stationsplein

Met behulp van het ‘Gesprek met de Stad’ ging de gemeente Rotterdam aan de slag met de vraag: ‘Hoe ziet Rotterdam er in 2037 uit?’. Als onderdeel van dit project bedacht communicatiebureau IN10 een manier om het gesprek met de inwoners aan te gaan. Onder het motto ‘de beste gesprekken vinden plaats op de bank’, wordt een bankstel ingezet om het gesprek naar de mensen toe te brengen. Een rijdend bankstel trekt veel aandacht en nodigt mensen op straat uit om de enquête in te vullen.

aboutaleb_gmds
_MG_8769_web
_MG_8774_web

Om deze bank in korte tijd tot een rijdend model te maken is als basis voor de aandrijving een scootmobiel gebruikt. De stuurinrichting is om maat gemaakt om zoveel mogelijk van de aandrijving verborgen te houden. Een microprocessor verzorgt de signaalverwerking vanaf de joystick en vertaalt deze naar signalen voor besturing en aandrijving. Via het frontpaneel kan de maximale snelheid ingesteld

Voor de uitstraling is gekozen de aandrijving zo veel mogelijk aan het zicht te onttrekken. Zo zijn de poten van de band verwijderd en is aan de binnenzijde plaats gemaakt voor de aandrijving. Een extra schort onder de bank wekt de illusie van een over de weg zwevende bank.

_MG_8788_web

Client
IN10 voor de Gemeente RotterdamCredits
Productie voor IN10
Artdirection: Jason Stolk, IN10
Foto's bank in actie: IN10Categorie
Reclame
Communicatie
Interactief

 

Meer weten of samenwerken?

Contact

info@staalslagerij.nl
010-669 07 65
Keilestraat 5A
3029 BP Rotterdam