Straight Grain Supply Axe Balm Review

Ik heb de Rechte Graanaanvoer Bijl Balsem. Het is een van die producten die onder de radar vliegen en dat zeker niet zou moeten. Vooral als u zorgvuldig met uw handgereedschap omgaat.

Wat is bijlbalsem?

De Met de hand gegoten bijlbalsem is een eenvoudig middel om zowel houten als metalen oppervlakken te beschermen. Specifiek op handgereedschap dat wordt blootgesteld aan de elementen. Het is een goedgekeurde formule van bijenwas, lijnzaadolie en kruidnagelolie. Wanneer het op houten oppervlakken wordt aangebracht, helpt het het hout te behouden en te beschermen tegen de elementen. Op je bijlkop of metalen gereedschap, het remt de vorming van roest.

Hoe gebruik je het?

Het gebruik ervan is net zo eenvoudig als het verwijderen van vuil en puin van uw handgereedschap. Breng na het reinigen een dunne laag bijlbalsem aan op het houten handvat en laat het een paar minuten drogen. Als het gedroogd is, veeg je het overtollige materiaal weg en kun je een tweede laag aanbrengen voor extra bescherming, veeg het overtollige materiaal weer weg.

Op de bijl is in principe hetzelfde proces. Verwijder al het vuil en breng een laag Axe Balm aan. Laat het drogen en veeg overtollig materiaal weg.

Werkt het?

Kortom, ja, het werkt geweldig. Ik heb het nog lange tijd niet gebruikt, maar als het eenmaal is aangebracht, druppelt er onmiddellijk water op het oppervlak. Toen ik het op de bijlkop aanbracht, deed ik geen enkele moeite om overtollig materiaal weg te vegen. Het leek gewoon geen zin te hebben om het te verwijderen. Op het handvat heb ik het overtollige materiaal weggeveegd, zodat er geen ongewenste opeenhoping was.

Mijn zorg was dat het handvat glad zou kunnen worden nadat het overtollige was weggeveegd. Dat was helemaal niet het geval. De balsem drong in het hout en ik voelde nauwelijks verschil in het behandelde en onbehandelde oppervlak. Ik gebruik al jaren lijnzaadolie op geweerkolven en gereedschapshandvatten om ze tegen de elementen te beschermen. Door het te combineren met bijenwas is het een stuk handiger om aan te brengen en op te slaan.

Ik ben net zo schuldig als iedereen dat ik niet veel aandacht heb besteed aan mijn bijlen als het gaat om opslag. Als ik wat splijt of hak, probeer ik een beetje olie op het hoofd te smeren als het even zal duren voordat ik mijn bijl weer gebruik. Helaas wordt het handvat meestal verwaarloosd totdat het ‘grijs’ begint te worden. Nu mijn Adler kano bijl ligt weggestopt in de camper te wachten op onze volgende reis. De Hand Gegoten Bijl Balsem gaat het zeker helpen beschermen tussen trips! Het helpt echt om roest door condensatie die zich op de bijlkop kan verzamelen, te voorkomen.CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart