De voordelen van een krasvrije vloer

Heb jij kinderen in huis, dan weet je natuurlijk als geen ander hoeveel of je meubels, muren en ook je vloer te lijden heeft. Kinderen zijn nu eenmaal een stuk minder zuinig met spullen en doen dit natuurlijk geheel onbewust. Toch is het wel verstandig om hier bij de aanschaf van nieuwe meubels of een nieuwe vloer goed over na te denken. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je een prachtige nieuwe vloer hebt uitgezocht en deze vloer na enkele maanden al onder de krassen zit. Een krasvrije vloer is dan natuurlijk wel zo prettig. Om je een idee te geven welke voordelen het allemaal heeft, hebben we een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet.

Verschillende soorten vloeren

Wanneer je kinderen hebt, is de kans vrij groot dat er iedere dag vanalles op de grond ligt. Van speelgoed tot andere spullen, opruimen heeft dan weinig zin. Vooral wanneer ze veel op de grond spelen is het verstandig om er een kleedje onder te doen. Niet alleen is het voor je kind een stuk prettiger, maar dient het ook ter extra bescherming van je vloer. Toch zijn er verschillende vloeren die extra krasbestendig zijn. Iets wat vooral met kinderen natuurlijk geen overbodige luxe is. Zo kun je kiezen voor een PVC vloer, maar dan is het wel belangrijk goed te kijken naar de toplaag. Je betaalt dan misschien wel een paar euro meer per vierkante meter, maar je vloer blijft dan ook veel langer mooi. Een andere optie voor een krasvrije vloer is een gietvloer. Deze vloeren worden namelijk voorzien van een extra coating, waardoor krassen bijna niet mogelijk is.

Een tegelvloer

Het is natuurlijk niet de meest voor de hand liggende keuze, maar steeds meer mensen kiezen er toch voor. Waar de tegelvloer tot enkele jaren geleden kil en koud aanvoelde, is dit de laatste jaren natuurlijk wel enorm veranderd. Zo heb je allerlei verschillende soorten tegelvloeren, die je volledig op basis van je eigen interieurstijl kunt uitzoeken. Zo hoef je niet bang te zijn dat je straks een paar witte tegels in je woonkamer hebt liggen. Je kunt namelijk ook prima kiezen voor natuursteen of allerlei andere varianten. 

Voordeliger

Wanneer je kiest voor een krasvrije vloer, dan gaat deze als het goed is vele malen langer mee, dan wanneer je kiest voor een vloer die niet zo krasbestendig is. Vooral met jonge kinderen in huis is het daarom aan te raden te kiezen voor een PVC vloer, houtenvloer of gietvloer. Het natuurlijk zonde dat je na een paar jaar al een nieuwe vloer moet laten leggen omdat je huidige vloer onder onherstelbare krassen zit. Je kunt dan beter één keer wat meer uitgeven, dan dat je een goedkope vloer neemt, waar je achteraf spijt van krijgt.

Staalslagerij
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0