5 beste koffie-apps waarmee u betere koffie kunt maken

Of je nu een pro of een koffie-newbie bent, alle dingen die je nodig hebt om een ​​geweldige kop koffie te maken, vind je IRL. Dus waarom zou je een koffie-app nodig hebben? Of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe recepten, het bijhouden van je bonen, of gewoon genieten van een heel handige timer, er is meer dan op het eerste gezicht lijkt.

Dit zijn de beste koffie-apps voor iPhone en Android.

Opmerking: wat we hier niet hebben behandeld, zijn merk-apps die verbinding maken met een slim koffiezetapparaat.

1. Filtru – Beste algemeen

Het is een timer, het is een brouwgids, het is een dagboek. Filtru geeft je een goed overzicht van het zetten van koffie, zonder zoveel in detail te treden dat het overweldigend wordt. Het is echter niet voor complete nieuwkomers. Waarom? Omdat je een weegschaal nodig hebt om de recepten te volgen. Toch is het een geweldig hulpmiddel voor iemand met enige ervaring die misschien een nieuwe methode uitprobeert.

Selecteer je zetmethode in het startscherm en je krijgt het Filtru-recept. U kunt de benodigde apparatuur lezen, plus alle betrokken stappen. Zodra u op play drukt, wordt u in realtime door het recept geleid. Een visueel hulpmiddel toont u hoeveel water u in hoeveel seconden moet gieten, evenals de bloei- en extractietijd.

Als alternatief kunt u uw eigen recept helemaal opnieuw toevoegen en dit gebruiken als hulpmiddel voor het bijhouden van gegevens. Na uw brouwsel berekent de app een geschatte sterkte en extractie op basis van uw invoer.

Waarschijnlijk het coolste aan deze app is de optie om verbinding te maken met Bluetooth-weegschalen, met ongeveer 10 modellen die momenteel worden ondersteund. Dit geeft u realtime feedback over uw schenktechniek, zodat u precies het juiste debiet voor uw recept krijgt.

Op de “ontdek”-pagina kun je koffiebonen kopen, recepten van de Filtru-gemeenschap ontdekken of brouwgidsen van koffieberoemdheden lezen.

Beschikbaar voor iOS en Android.

2. Brouwtimer – Beste voor ontdekking

Brew Timer werkt op een vergelijkbare manier als Filtru hierboven, alleen met meer flexibiliteit. Om te beginnen heb je de keuze uit 14 verschillende manieren om koffie te zetten, plus de mogelijkheid om aangepaste methoden te creëren. Dit is meer dan alle andere apps die we hebben vermeld.

Begin met een professioneel recept of een recept dat gedeeld wordt door de community. Nogmaals, je krijgt de schets van het recept, waar je snel de hoeveelheden kunt aanpassen met een schuifregelaar en de temperatuur kunt zien die je nodig hebt. De app speelt je door het recept, met zowel een timer als audio-aanwijzingen voor de stappen. Je krijgt ook tips voor het zetten van koffie, zoals voorstellen om de maling aan te passen als je zettijd niet overeenkomt met het recept.

Het geweldige aan Brew Timer is hoe eenvoudig het is om je eigen speelbare recept te maken. Als je een recept hebt gevonden dat “bijna goed” is, kun je het eenvoudig klonen en alleen de onderdelen aanpassen die moeten worden aangepast. Als alternatief kunt u uw eigen helemaal opnieuw maken, met opties voor stappen zoals “omkeren” of “het deksel erop doen”.

Ten slotte is er een optie om al je creaties te delen met de app-community. Dit is de perfecte tool voor iedereen die denkt het beste recept van Hario V60 te hebben en dit aan zijn vrienden wil bewijzen. Leuk, toch?

Beschikbaar voor Android enkel en alleen.

3. bonen veroveraar – Beste koffiedagboek-app

Dit is er een voor alle echte koffienerds die er zijn. We benadrukken graag hoe belangrijk het is om aantekeningen te maken bij je brouwsels. Maar met deze app kun je verder gaan dan de paar specificaties die je in een notitieboekje zou kunnen krabbelen!

In tegenstelling tot de apps die we al hebben gezien, zijn er hier geen recepten. Het gaat erom dat je vastlegt wat je hebt gemaakt, met welke ingrediënten en op welke manier. Om met een bepaald brouwsel aan de slag te gaan, moet u ten minste één boon, één molen en één brouwmethode hebben ingesteld. Maar het is niet zo vervelend als dat klinkt – je kunt een beetje informatie toevoegen als een naam en later terugkomen met de details. En als u dat doet, zult u onder de indruk zijn van de hoeveelheid informatie die u kunt toevoegen.

Brouwmethoden omvatten zowel standaard als omgekeerde AeroPress, evenals een veld om opmerkingen over filters of andere apparatuur toe te voegen. En als uw favoriete koffiezetapparaat niet in de lijst staat, kunt u een ‘aangepaste methode’ maken. Op de bonenpagina wordt het gek. Hier kun je alles toevoegen, van braadniveau en -datum tot hoogte, boer en zelfs de maand waarin de bonen zijn geoogst.

Zodra je je brouwsel hebt voltooid en de details hebt opgeslagen, heb je de mogelijkheid om cupping-scores toe te voegen. Er zijn 10 kwaliteiten (zoals helderheid en uniformiteit) te markeren, plus een “cupperscorrectie” score. De resultaten worden weergegeven in een radargrafiek voor eenvoudige vergelijking met andere bonen.

Beschikbaar voor iOS en Android.

4. Brouwverhouding – Beste app met één functie

Deze app doet maar één ding, maar hij doet het goed. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het bij deze app allemaal om het verkrijgen van de perfecte brouwverhouding. Het is bedoeld voor druppelaars in plaats van andere methoden, aangezien uw verhoudingsopties hier variëren van 1:15 tot de gulden snede van 1:18 (1). Nadat je de gewenste sterkte hebt gekozen, spuugt de rekenmachine uit hoeveel koffie en water je daarvoor nodig hebt.

Dit klinkt misschien niet zo handig totdat je je realiseert dat het niet alleen de hoeveelheden zijn die nodig zijn voor een enkele kop. Je kunt er elke hoeveelheid water in doen en hij vertelt je precies hoeveel koffie je nodig hebt – en omgekeerd. Maar dat is niet het beste deel. Je koffie en je water wegen is de meest nauwkeurige manier om te meten. Maar dat is niet altijd mogelijk. Met Brew Ratio kun je kiezen tussen gram, ounce en eetlepels voor koffie en gram, fluid ounce of kopjes voor het water. En ze hoeven niet te matchen. Dus als je om de een of andere reden koffie in eetlepels wilt meten, maar je water in grammen, dan ga je dat brouwsel nog steeds nagelen.

Beschikbaar voor Android enkel en alleen.

Als je een beetje in de war bent geraakt met je AeroPress-routine, dan is dit de app voor jou. Geïnspireerd door de kortstondige dobbelstenen van James Hoffman, zal deze app de manier waarop je je ochtendkoffie zet opschudden. Alle variabelen die in een brouwsel passen, hebben een dobbelsteen toegewezen gekregen en elke kant heeft verschillende opties. Een matrijs heeft bijvoorbeeld verschillende zettemperaturen, een andere heeft een verhouding tussen koffie en water en een andere vermeldt de maal- en extractietijd.

Het idee is dat wanneer je de dobbelstenen gooit (vrijwel in dit geval), je een volledig willekeurig recept krijgt. En als het een winnaar blijkt te zijn, kun je het opslaan om het later opnieuw te maken. We hebben gezegd dat dit gewoon voor de lol is, maar het is een geweldige manier om te leren hoe verschillende variabelen je koffie beïnvloeden.

Koffie Dobbelstenen is alleen voor iOS, maar er is een vergelijkbare Android-koffie-app, Aeroprecipe.

Laatste gedachten

Een uitstekende kop koffie zetten hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar als je, net als wij, geïnteresseerd bent in de wetenschap achter het brouwsel, heb je misschien wat hulp nodig bij het bijhouden van metingen of het ontdekken van nieuwe methoden. Deze koffie-apps kunnen een geweldige bron zijn voor iedereen die geeky wil worden met zijn bonen, of zelfs af en toe wil experimenteren.

Veelgestelde vragen

De beste verhouding voor het brouwen hangt af van de methode die je gebruikt. Filterkoffie wordt vaak gezet met een verhouding van ongeveer 1:16, maar espresso zetten is tussen 1:1 en 1:3 (2). Het belangrijkste is om nauwkeurig te meten, zodat u uw recept kunt kopiëren of aanpassen.

Ja, je kunt een gewone waterkoker gebruiken voor het zetten van koffie met methoden zoals de AeroPress of French press. Maar als het gaat om het maken van pour-over koffie, raden we een goede zwanenhals waterkoker aan. Dit geeft je controle over de schenking die een gewone waterkoker niet kan leveren.

De koffiezetmethode die de meeste cafeïne bevat, hangt af van hoe je het meet. Espresso heeft een zeer hoge concentratie cafeïne van ongeveer 50 mg per oz, maar de portie is klein. Maar met bijvoorbeeld koffie uit de Franse pers zou u tot 200 mg consumeren in een portie van 8 oz (3).

  1. Eindelijk, een complete gids voor koffieverhoudingen [101 Course]. Voltage Coffee – Voor de liefde voor koffie. (2021, 19 april). https://voltagecoffee.com/coffee-ratio’s/.
  2. Armijos, L. (2018, 2 maart). Koffiebrouwverhoudingen: wat u moet weten. Perfecte dagelijkse maling. https://perfectdailygrind.com/2018/03/coffee-brew-ratios-what-you-need-to-know/.
  3. Cafeïne versus koffiebrouwstijl. Koffie Kult. (2018, 11 april). https://www.koffeekult.com/blogs/articles/caffeine-vs-coffee-brew-style.

CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart