Eric Ochs Lynx-mes van Drop

Ik heb onlangs een Eric Ochs Lynx-mes door Drop in een kleine groep messen die ik heb gekocht. Dat is een hele mondvol, maar het is de enige manier om je te vertellen wat het is! Het mes is ontworpen door Eric Ochs, hij noemde het een “Lynx” en werd gebouwd door REAT en gedistribueerd door DROP. Daar!

Achtergrond informatie

Ik was niet bekend met DROP of REAT. Blijkbaar, als je een ontwerpidee hebt voor een nieuw mes, kun je dit indienen bij een bedrijf genaamd DROP. Zij zullen op hun beurt het concept evalueren, een fabrikant laten bouwen en helpen bij de distributie. Eigenlijk is het een interessant concept voor iemand zonder productieverbindingen, faciliteiten of een marketingteam.

REAT is een in China gevestigde fabrikant van bestek. Van wat ik kan ontdekken, lijkt het erop dat ze een goede reputatie hebben voor het bouwen van kwaliteitsbestek.

Ten slotte is Eric Ochs een Amerikaanse messenontwerper/maker. Hij maakt al zo’n 15 jaar messen. Sommige zijn handgemaakt door Eric en, zoals in het geval van de Lynx, worden sommige uitbesteed. Op basis van de Lynx heeft hij behoorlijk goede ideeën.

Het mes

De totale lengte gesloten is ongeveer 4 “met een 3” droppoint-blad. Lemmetstaal is RWL34 roestvrij met een onberispelijke stonewash-afwerking. Even een korte opmerking, de “RWL” is een erkenning door Damasteel (de staalmaker) van Robert W Loveloos. Ik laat je het onderzoek naar de associatie doen.

Het handvat is G10 met een Titanium pocketclip, voering en slot. Gekooide keramische lagers resulteren in een superglad openend mes. Een interessant (zij het klein) detail op de kolf is de jimping.

Op de billen knabbelen

Het is een interessant concept. De jimping is relatief ondiep en valt niet erg op in de hand. Toen ik het eenmaal door had, bewoog ik het mes in mijn hand en je voelde dat het je wat meer controle gaf over slippen. Het is niet zo diep dat het je hand gaat irriteren, maar het kan wel een functie hebben.

Het frezen van de G10 handgreep resulteert in een mooi stevig oppervlak. Nogmaals, het is niet zo diep of scherp om irritant te zijn, maar het lijkt te werken zoals bedoeld. G10 is een fantastisch handvatmateriaal en werkt geweldig onder natte of droge omstandigheden.

Mooi ‘grip’ handvat oppervlak

Beide oppervlakken van de linerlock zijn goed afgeschuind om eventuele slijtage op te vangen. Je zult ook een stevig titanium slot opmerken dat zo solide is als maar kan. Als het gaat om het gebruik van een voeringvergrendeling voor het aankleden van wild, is een van mijn klachten het vuil dat zich tussen de voeringen kan verzamelen. In mijn oude Buck 110 kun je snel genoeg talg tussen de voeringen krijgen om het verdomd moeilijk te maken om het mes te sluiten zonder een goede reiniging. Geen probleem met de Lynx. Er is voldoende ruimte om vuil door te laten of gemakkelijk door te spoelen met een beetje water en zeep.

Samenvattend …

Of je het nu leuk vindt of niet, de Chinezen kunnen een geweldig mes bouwen voor een geweldige prijs. Het lijkt alsof elke keer dat ik een van hun messen uit elkaar probeer te halen, ik tekort kom. De kwaliteit die we zien in vergelijking met slechts 10 jaar geleden is ongelooflijk. De Eric Ochs Lynx is een geweldig voorbeeld. Het is een goed doordacht ontwerp dat goed gebouwd is.CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0