Oxo Brew Conical Burr Coffee Grinder Review: ja of nee?

Als je serieus begint te worden over koffie, heb je je waarschijnlijk gerealiseerd dat voorgemalen koffie het niet zal redden. Je hebt een goede molen nodig. Je hebt een braammolen nodig!

Als je de bank niet wilt breken met een luxe prosumer-molen, zijn er een paar waardevolle, goedkopere opties. En hiervan biedt de Oxo Brew Conical Burr Coffee Grinder de beste waar voor je geld. Blijf lezen om erachter te komen waarom.

SAMENVATTING: De Oxo Brew Conical Burr Koffiemolen Grind

 • Hoge kwaliteit 40 mm roestvrijstalen conische maalschijvenset met 15 maalstanden
 • Veel waar voor uw geld dankzij bovengemiddelde maalgraad
 • Gemakkelijk te gebruiken met one-touch slijpmogelijkheid

Het is fantastisch. Je kunt de maling eenvoudig aanpassen van grof naar fijn en er is een timer zodat je precies de hoeveelheid gemalen koffie krijgt die je wilt.

– Klant

De volledige Oxo Brew Conical Burr Coffee Grinder Review

Op zoek naar meer dan alleen een korte samenvatting? Blijf lezen terwijl ik de details van deze populaire en betaalbare koffiemolen met bramen verken. We zullen het ontdoen van zijn bouwkwaliteit tot zijn prijs-kwaliteitverhouding.

 • Ontwerp
 • Duurzaamheid
 • Makkelijk te gebruiken
 • Slijpvermogen
 • Waar voor je geld

Ontwerp – 4/5

De Oxo Brew Conical Burr grinder is goed ontworpen vanuit een esthetisch oogpunt. Geen verrassing voor een bedrijf dat zijn reputatie heeft opgebouwd op functioneel en aantrekkelijk keukengerei (1).

Het is mooi en compact.

Met een kleine footprint van slechts 6,8 “x 11,8”, neemt hij niet veel ruimte in beslag op uw aanrecht. Het is relatief hoog, 14,8 inch, maar nog steeds laag genoeg om onder je bovenste kasten te schuiven. Het slanke lichaam in combinatie met de meer substantiële hoogte geeft het een statige uitstraling, versterkt door zijn glanzende zilveren afwerking.

Misschien is het opvallende kenmerk van het ontwerp van deze molen de bonentrechter. Met een capaciteit van 12 ounce is hij groter dan de meeste van zijn concurrenten. Maar nog indrukwekkender is het luchtdichte ontwerp en de UV-tint. Hierdoor kun je koffiebonen tot wel een week per keer in het bonenreservoir bewaren zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze bederven.

Duurzaamheid – 3/5

Als een van de goedkopere elektrische maalschijven op de markt, zal ik niet beweren dat deze Oxo conische maalschijven gebouwd zijn om eeuwig mee te gaan. Maar het heeft wel een aantal leuke functies om de levensduur te verlengen.

Het meest indrukwekkend in deze prijsklasse is dat de bovenste braam verwijderbaar is voor eenvoudige reiniging. Door dit soort basisonderhoud zo eenvoudig mogelijk te maken, helpt Oxo je de levensduur van je grinder te verlengen. Helaas is de onderste braam niet verwijderbaar, een functie waar sommige gebruikers om hebben gevraagd.

Bovendien maakt de hoeveelheid roestvrij staal op dit model, inclusief buitenpanelen, de opvangbak voor koffiedik en de bramen zelf, deze molen duurzamer dan de meeste. Aan deze buitenkant helpt dit roest te voorkomen en is deze grinder gemakkelijk schoon te houden. En hoewel roestvrijstalen bramen iets sneller bot worden dan keramiek, zijn ze minder bros, waardoor ze op de lange termijn veel duurzamer zijn.

Gebruiksgemak – 3.5/5

De Oxo Brew Conical Burr Koffiemolen gebruikt een timer om de juiste hoeveelheid gemalen koffie te doseren in plaats van een molen met geïntegreerde schaalverdeling. Een weegschaal is wat nauwkeuriger en duurder, en meer geneigd om te breken (2).

De timer op dit model is vooral geweldig omdat deze je instelling handhaaft. Dus zolang je elke dag dezelfde hoeveelheid maalt, wat zeker geldt voor velen van ons, hoef je maar op een enkele knop te drukken om de perfecte hoeveelheid te krijgen.

De meest voorkomende klacht over deze koffiemolen is dat hij behoorlijk luid is. Maar dat is niet waar. De Oxo conische maalmolen gebruikt een relatief lage maalsnelheid om het geluidsniveau matig te houden op ongeveer 88 dB. Dit is vergelijkbaar met andere grinders in zijn klasse. Het heeft echter een bijzonder hoog geluid dat zeker niet prettig is. Het duurt niet lang, want de timer is maximaal 30 seconden, maar als je gevoelig bent voor hoge tonen, is dit misschien niet de grinder voor jou.

Er zijn ook enkele problemen met statische elektriciteit waardoor de grinds uit de grondbak springen of vast komen te zitten. Dit is een veelvoorkomend probleem bij bijna elke redelijk geprijsde grinder, omdat het vrij duur is om aan te pakken. In feite is de stalen bak van deze Oxo-molen in dit opzicht beter dan veel plastic opties.

Slijpvermogen – 4/5

Het hart van deze grinder is een indrukwekkende set van 40 mm roestvrijstalen conische maalschijven. Roestvaststalen stiftfrezen hebben drie voordelen ten opzichte van keramiek, het andere populaire materiaal in deze prijsklasse, waardoor ze over het algemeen de voorkeur hebben van experts. Stalen bramen zijn:

 • Scherper dan keramiek, hoewel ze sneller dof worden.
 • Minder bros en dus duurzamer.
 • Staal is beter warmtegeleidend, waardoor deze stiftfrezen hun warmte sneller afvoeren dan keramiek.

Aan de andere kant woedt het grote debat over de braamvorm tussen platte en conische bramen onder koffienerds. Uiteindelijk komt het vooral neer op persoonlijke voorkeur.

Platte bramen bieden meestal een betere maalconsistentie. Volgens Marco Beltrame, een technicus van het grindermerk Della Corte, komt dit omdat ze gemakkelijker uit te lijnen zijn (3). Dat gezegd hebbende, geven sommige proevers de voorkeur aan koffie die is gebrouwen met een beetje verdeling van de maalgrootte, in de overtuiging dat het meer body biedt.

Bij conische stiftfrezen is het noodzakelijk om perfecte parallelliteit en perfecte concentriciteit te bereiken, terwijl bij platte stiftfrezen alleen parallelliteit belangrijk is. Daarom is het gemakkelijker om een ​​betere homogeniteit van de deeltjesgrootte te verkrijgen.

Conische stiftfrezen bieden op hun beurt een lagere retentie, wat een nauwkeurigere dosering betekent. Als u graag koffie zet met een nauwkeurig recept, is dit belangrijk voor u. En als je je zorgen maakt over de consistentie van de maling, zul je blij zijn te horen dat de Oxo-freesmolen in deze categorie boven zijn gewicht uitsteekt.

Deze grinder heeft 15 maalstanden, wat niet veel is in vergelijking met sommige van zijn concurrenten. Het is dus waarschijnlijk niet de juiste koffiemolen als je op zoek bent naar de perfecte espresso. Maar voor filterkoffie of een grove maling voor French Press of cold brew werkt het perfect.

Waar voor je geld – 4,5 / 5

Waar voor je geld is waar de Oxo Brew Conical Burr grinder echt uitblinkt. Nee, het is niet de beste grinder op de markt. Maar het zou gemakkelijk de beste grinder kunnen zijn voor deze prijs.

Ik durf zelfs te beweren dat het beter is dan sommige duurdere modellen dankzij de indrukwekkende maalgraad.

Als je vooral geïnteresseerd bent in het zetten van drip- of filterkoffie, dan krijg je waar voor je geld.

In het volgende gedeelte heb ik een aantal alternatieve grinders voorgesteld voor mensen met andere voorkeuren. Maar het is vermeldenswaard dat ze allemaal duurder zijn dan de Oxo Brew, sommige aanzienlijk.

Koop de Oxo Brew Conical Burr Grinder niet als …

Je maakt meestal espresso – Voor het zetten van een goede espresso, vooral als je een mand zonder druk gebruikt, heb je een molen van hoge kwaliteit nodig. Je hebt niet alleen een maling nodig die fijn genoeg is voor espresso, maar je moet ze ook licht, luchtig en een uniforme maling hebben. Als espresso jouw ding is, overweeg dan een speciale espressomolen zoals de Baratza Vario.

U wilt platte bramen – Zoals ik al zei, de braamvorm is een persoonlijke voorkeur. Als je de voorkeur geeft aan de maalconsistentie en het schone kopje van een platte koffiemolen, bekijk dan het hele assortiment Eureka-koffiemolens. Ze zijn er in verschillende stijlen en prijzen, met opties voor espresso, filter en beide.

U wilt meer maalinstellingen – Hoewel de gemiddelde koffiedrinker tevreden zal zijn met het bereik van de Oxo-molen, wil je misschien wat meer variabelen om aan te sleutelen als je wat serieuzer wordt over het zetten van een speciaal kopje koffie. Kijk eens naar de populaire Breville Smart Grinder Pro, die 60 maalstanden heeft, of de Baratza Virtuoso, die er 40 heeft.

Het vonnis

De Oxo Brew Conical Burr grinder is een fantastische keuze als je drip- of filterkoffie zet, zeker als je elke dag dezelfde hoeveelheid maalt. Het biedt een ongelooflijke prijs-kwaliteitverhouding, gezien de consistente maling en het gebruiksvriendelijke one-touch slijpen. Zolang je je niet laat afschrikken door het hoge gejank, heb je geen klachten!

BEKIJK DE OXO BREW GRINDER

 1. Fox, M. (2013, 21 juni). Sam Farber, maker van Oxo Utensils, sterft op 88-jarige leeftijd. Opgehaald van https://www.nytimes.com/2013/06/22/business/sam-farber-creator-of-oxo-utensils-dies-at-88. html
 2. Petrich, IL (2019, 8 mei). Gravimetrische versus getimede slijpmachines: het debat over de consistentie van espresso. Opgehaald van https://perfectdailygrind.com/2019/05/gravimetric-vs-timed-grinders-the-espresso-consistency-debate/
 3. Petrich, IL (2020, 12 mei). Koffiemolens: Wat is het verschil tussen conische en platte maalschijven? Opgehaald van https://perfectdailygrind.com/2020/05/conical-vs-flat-burr-coffee-grinders-difference/

CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0