Voor Cold Brew gaat de Osma Pro verder met het FlowDaily Coffee News van Roast Magazine

De Osma Pro countertop cold brewer. Alle afbeeldingen met dank aan Osma.

Het kleine Californische team van ingenieurs en ontwerpers dat vorig jaar het innovatieve en draagbare Osma cold brew koffie- en theesysteem lanceerde, heeft zijn aandacht gericht op een zwaardere aanrechtmachine genaamd de Osma Pro.

De Osma Pro heeft de vorm van een espressomachine maar functioneert heel anders. Voortbouwend op de vloeistofrecirculatieprincipes van de originele Osma, concentreert de kerntechnologie van de Osma Pro zich meer op het microcavitatie-effect dat wordt gecreëerd door recirculatie.

Osma Pro-brouwer

In dit geval verwijst microcavitatie naar de vorming en ineenstorting van microbellen CO2 die vrijkomen door verse koffie in contact met water. Tijdens de extractie wordt op drie continue manieren energie uit microcavitatie op de koffie in de portafilter van de Osma Pro toegepast.

Een daarvan is door recirculatie van de vloeistof uit het bakje terug door de koffie, waardoor er meer uit de koffie wordt gehaald bij elke bubbelgang; een andere is door de druk die geleidelijk toeneemt naarmate de koffie bloeit, tot een maximum van 10 bar voordat het brouwen is voltooid; en de derde manier is van harmonischen, volgens het bedrijf, gegenereerd door de pomp en doorgegeven door de vloeistof om bij te dragen aan de vorming van microbellen in het koffiebed.


Verwante lezing


“Traditionele espressomachines gebruiken pompen met constante druk om heet water door fijngemalen, stevig verpakte koffie te duwen. De hitte en druk dwingen smaak- en aromaverbindingen uit de koffie en in de waterstroom, en verlaten de portafilter als espresso”, vertelde Osma medeoprichter, mede-eigenaar en CEO Joey Roth aan DCN. “Ons proces verschilt doordat we geen warmte gebruiken en we hebben onze pomp ontworpen om een ​​oscillerende druk te genereren die de vorming van microbellen uit CO2 in de koffiebonen vergemakkelijkt. Door de vorming en ineenstorting van deze bubbels worden smaak- en aromastoffen uit de bonen gehaald. De bubbels dragen ook bij aan ons unieke mondgevoel en vasthoudende crema.”

Hoewel de interne werking duidelijk anders is, lijkt de Osma Pro fysiek op meer traditionele espressomachines. De machine maakt gebruik van standaard E61-compatibele portafilters en manden van 58 millimeter, waarin een bedje koffie wordt verdeeld en aangedrukt, precies zoals bij espresso.

Osma Pro portafilter

Van daaruit zet de machine in minder dan twee minuten tot 12 ons koude koffie met een extractieopbrengst van ten minste 20%.

“Ons uiteindelijke doel is om het snijvlak van koffie naar voren te halen, om de meest vooruitstrevende mensen in koffie nieuwe tools te geven om nog expressiever en creatiever te zijn,” zei Roth. “De Pro is de pure belichaming van dat doel.”

De groepskop van de machine is gemaakt van roestvrij staal; buitenpanelen zijn gemaakt van aluminium; en de basis wordt geleverd in walnoot of staal. Messing staven vormen de lekbak waarop de door de gebruiker gekozen opvangbak zit, en de slangen aan de binnenkant zijn allemaal siliconen van voedingskwaliteit. Roth zei dat deze robuuste materialen, evenals de pomp van industriële kwaliteit en de directe leidinginvoer van een kwart inch, werden gekozen met het oog op commercieel cafégebruik.

koud gebrouwen

“We zijn ongeveer drie weken geleden gelanceerd en hebben al bijna de eerste serie van 1.000 rechtstreeks op onze website verkocht”, zei Roth. “Veel van onze pre-orderklanten zijn cafés.”

De prijs voor een vooraf bestelde machine die in Oregon is vervaardigd, is vastgesteld op $ 695. Roth zei dat de prijs waarschijnlijk zal stijgen naarmate er extra functies in de machine worden opgenomen voor productie op grotere schaal. Eenheden uit de eerste beperkte oplage zullen volgens het bedrijf volgende maand worden verzonden.

CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart