4 redenen om een ​​zakmes te dragen

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende zakmessen verkrijgbaar. Sommige hebben één mes, andere hebben er een paar. Sommige bevatten andere tools en sommige functies gemakkelijk te dragen clips. Bijna iedereen weet dat een zakmes een van de handigste, compacte gereedschappen is die je kunt dragen.

Niet veel mensen weten echter van alle waardevolle toepassingen die ze hebben! Het potentieel van een zakmes varieert, maar ze hebben een breed scala aan praktische toepassingen als gereedschap.

Hier zijn vier handige dingen waar je misschien niet aan hebt gedacht om een ​​zakmes te gebruiken.

1. Snijd kampvuur aanmaakblokjes

Of je nu in een overlevingssituatie zit of gewoon een paar dagen in het bos aan het ruig bent, een zakmes kan een uitstekend hulpmiddel zijn voor het strippen, snijden en scheren van hout voor aanmaakhout. Je kunt het mes gebruiken om de bast af te scheren, natte stukken hout weg te snijden of takken af ​​te breken. De snede van sommige messen kan zelfs gebruikt worden als spits voor een lucifer of magnesium aanmaakblokje! Als je ooit in het bos bent zonder de juiste materialen om vuur te maken, zal een zakmes het in een mum van tijd doen.

2. Glas breken

Er zijn nogal wat situaties waarin u mogelijk een glazen raam moet breken, en sommige kunnen een verschil maken tussen leven en dood. Misschien heeft uw jonge kind of huisdier zich op een warme dag per ongeluk in de auto opgesloten, of misschien heeft u net een ongeluk opgemerkt aan de kant van de snelweg en wilt u doen wat u kunt om te helpen voordat de eerstehulpverleners arriveren.

Ongeacht de situatie is het handig om een ​​zakmes bij de hand te hebben als je een glasraam moet breken. Als je zakmes een ander geaccentueerd punt heeft dan het mes zelf, kun je het meestal gebruiken om door geharde glazen ramen te breken. Houd het mes in de gesloten positie en zoek het beste punt op het mes om door het glas te breken. Zorg ervoor dat u uit de buurt van de voorruit van een auto blijft en mik alleen op de zachtere zijruiten. Je zult het veel gemakkelijker hebben om deze netjes te doorbreken.

3. Help je te ontsnappen uit een veiligheidsgordel

Bij sommige ernstige ongevallen kunnen mensen door hun veiligheidsgordel bekneld raken in de auto. Vast komen te zitten is vooral gebruikelijk (en dodelijk!) wanneer het voertuig vlam vat of in het water zinkt. Gelukkig kan een gekarteld mes op een zakmes snel door het materiaal van de veiligheidsgordel snijden en de passagier bevrijden. Als je tijd hebt, kun je proberen het mes eerst in een messenslijper te slijpen. Maar aangezien dit typisch een nare situatie is, besteed er niet te veel tijd aan om je er zorgen over te maken!

4. Potloden slijpen

Hoewel deze truc handiger en trivialer is dan wat dan ook, is het nog steeds nuttig om te weten en zal het in een mum van tijd nuttig zijn. Als je geen puntenslijper kunt vinden, of als je potlood onder een bepaalde hoek geslepen moet worden, kan een zakmes je helpen om het punt te krijgen dat je nodig hebt. Om dit te doen, moet je eerst je potlood (punt van je af gericht) in je niet-dominante hand houden. Houd met je dominante hand het potlood vast en snij aan de punt om een ​​punt te maken. Zorg ervoor dat u het potlood helemaal ronddraait om de sneden symmetrisch te maken.

Het argument voor zakmessen

Een zakmes is een ongelooflijk waardevol hulpmiddel dat een overvloed aan mogelijkheden biedt, en dit zijn slechts enkele van de onconventionele toepassingen ervan. Het potentieel van een zakmes is bijna onbeperkt, waardoor het iets is dat iedereen zou moeten hebben.

Met dank aan Richard Douglas, gastbijdrager

Richard Douglas is een vuurwapenexpert en opvoeder en een liefhebber van messen. Het hebben van een mes is onderdeel van zijn EDC-uitrusting. Richard’s werk is verschenen in vooraanstaande publicaties zoals The National Interest, Daily Caller, ODU Magazine en zijn Bereikveld blog.

CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart