Rancilio Silvia PRO Review: beter dan het origineel?

De Rancilio Silvia is een icoon onder de espressomachines voor thuis. Met een no-nonsense setup geeft het gebruikers alles wat ze nodig hebben om espresso van hoge kwaliteit te krijgen zonder dat presets of automatisering in de weg zitten.

De geüpgradede Rancilio Silvia Pro wordt geleverd met een aantal broodnodige nieuwe technologie, zoals de dubbele ketel, maar hoe verhoudt deze zich tot de klassieker?

SAMENVATTING: De Rancilio Silvia PRO

 • Dubbele boiler voor naadloos koffiezetten en opschuimen
 • PID-regelaar voor temperatuurprecisie
 • Klassieke Silvia-stijl, gebouwd om lang mee te gaan

[It] vereist een behoorlijke hoeveelheid vaardigheid om effectief te werken. Maar bij goed gebruik zijn de resultaten spectaculair.

– GearLab

Waar te koop Rancilio Silvia Pro

Voordat we dieper ingaan op de specifieke kenmerken van dit kleine beest, willen we u informeren over verschillende opties om het te kopen. Het is een behoorlijk prijskaartje, dus het is niet meer dan redelijk dat we je verschillende opties geven om uit te kiezen. Alle geselecteerde verkopers zijn onze vertrouwde keuzes, dus u kunt er veilig voor kiezen.

Detailhandelaar
Keuze van de redactie Keuze van de redactie Chris Coffee
 • Groot, vertrouwd familiebedrijf
 • Specialisten met prosumer-machines
 • Fantastische klantenondersteuning
CONTROLEER PRIJS
Cafe Laatste
 • Breed scala aan apparatuur
 • 24 maanden garantie
 • Financiering beschikbaar
CONTROLEER PRIJS

De Rancilio Silvia Pro recensie

De klassieke Silvia heeft de reputatie een van de beste machines voor prosumenten te zijn. De eenvoudige, solide machine biedt functies van commerciële kwaliteit en een grote betrouwbaarheid. Er was dus tot nu toe weinig reden om het te veranderen.

We wilden niet rotzooien met onze originele formule. Dus onze grootste overweging was om het trouw te houden aan het Silvia-DNA.

De Rancilio Silvia Pro vertegenwoordigt de eerste grote upgrade van de halfautomatische machine in meer dan 20 jaar. Het is direct herkenbaar als een Silvia, maar controleer de specificaties en je zult zien dat er hier meer dan genoeg is om het nieuwe, zwaardere prijskaartje te rechtvaardigen.

 • Brouwcapaciteit
 • Gebruikers vriendelijkheid
 • Melk opschuimen
 • Bouwkwaliteit
 • Reiniging en onderhoud

Zetcapaciteit – 4,5 / 5

De Pro-upgrade behoudt dezelfde watertank van 6 oz als het origineel. Het enige verschil is dat ze een enkele 10oz-ketel hebben vervangen door een 34oz-stoomketel, plus dat ze een 10oz-brouwketel hebben toegevoegd. Dit betekent dat je langer warm water hebt. De grotere ketel zorgt echter voor een opwarmtijd tot 10 minuten voor een espresso of het opschuimen van melk.

Dubbele boiler – Laten we eens kijken naar de functie waar de meeste fans op hebben gewacht: de dubbele ketel. Het goede nieuws is dat er geen onderbreking is tussen het trekken van een schot en het stomen van de melk. Houd er wel rekening mee dat de machine altijd de voorkeur geeft aan de brouwketel bij het opwarmen en bijvullen vanuit het waterreservoir (1).

U bent echter niet gebonden aan het gebruik van beide ketels. Als u de functie stomen uitschakelt, wordt de opwarmtijd verkort. Sommige gebruikers ontdekten dat dit een meer consistente prestatie van de brouwketel betekent.

PID-regelaar – Hand in hand met de nieuwe dubbele ketel is de toevoeging van een dubbele PID. U krijgt dus niet alleen ongelooflijke stabiliteit en consistentie, maar ook de juiste temperatuur voor elke ketel. U kunt de temperatuur aanpassen door middel van de nieuwe schakelaars en digitale display.

Hoe werkt PID-temperatuurregeling?

Waarom is de PID zo belangrijk? Kortom, het zorgt voor een nauwkeurigere en stabielere temperatuur. Machines met een thermostaat of drukregelaar verwarmen tot boven de gewenste temperatuur voordat de stroom wordt uitgeschakeld, en schakelen vervolgens weer in als de temperatuur te laag wordt. Een PID gebruikt complexe algoritmen om te voorspellen wanneer de temperatuur kan dalen of zelfs maar een klein beetje stijgen en dienovereenkomstig aan te passen (2).

Gebruikersvriendelijkheid – 4/5

Met een halfautomatische machine zul je hier het meeste werk moeten doen. Je kunt met deze machines echt koffie van barista-kwaliteit maken, maar je hebt de vaardigheden nodig om erbij te horen.

Watersensor – Een van de zorgen met de originele Silvia is dat je het verwarmingselement zonder watersensor dreigde uit te branden. De Silvia Pro biedt uitkomst door een kunststof vlotter in het waterreservoir die dient als sensor. Bij een te laag waterpeil licht de digitale display op met “H20”.

Digitaal beeld – Het traditionele LO-FI-front van de Silvia is nu voorzien van een klein digitaal display, wat nodig is met de toevoeging van het dubbele PID-systeem. Hier kunt u de temperatuur voor elk van de ketels bekijken en instellen met de plus- of min-schakelaars aan weerszijden van het display. Wanneer de brewer in gebruik is, werkt het scherm ook als shottimer. Maar misschien is een van de belangrijkste voordelen van het nieuwe display dat het andere machinefuncties mogelijk maakt.

Gebruikersfuncties – Een ander voordeel van het display zijn de nieuwe programmeerbare functies. Deze zijn toegankelijk met de plus- of min-knoppen naast het scherm en de opnameknop. De opname is in feite de OK-knop. U kunt ervoor kiezen om een ​​wektijd, schema voor automatisch uitschakelen, spanning, Celsius / Fahrenheit in te stellen of eventuele foutmeldingen te zien.

Hoogte bekerhouder – Een kleine maar welkome verandering is dat het rooster van de bekerhouder nu verstelbaar is. Er zijn drie hoogte-instellingen op 3 inch, 3,5 inch en 4 inch vier onder de filterhouder (3).

Melkopschuimen – 4.5 / 5

De toevoeging van een speciale stoomketel zorgt nu voor een meer naadloze ervaring bij het maken van een latte of cappuccino. Maar er zijn een paar andere upgrades met de Pro waarmee je een groot aantal drankjes kunt maken.

Professionele toverstaf – het stoompijpje op elke Silvia is een van de beste eigenschappen. De vorige modellen bevatten een professionele tip in eikelstijl met een enkel gat, die Rancilio in recente modellen had geüpgraded naar een gelede roestvrijstalen versie. Bij de Silvia Pro krijg je ook een roestvrijstalen stoompijpje. Maar het is nu multidirectioneel, met een punt met drie gaten. Het is dezelfde toverstok die je op hun commerciële machines vindt. Sommige recensies hebben gezegd dat het niet dezelfde druk heeft als in het origineel, maar het maakt het wel gemakkelijker te bedienen.

Watertuit – Aan de voorkant zie je de toevoeging van een speciale wateruitloop, terwijl oudere modellen dubbel werk deden met het stoompijpje. Houd er wel rekening mee dat het water nog steeds uit de stoomketel wordt gehaald (niet uit de brouwketel), dus je moet beide ketels hebben ingeschakeld om het te kunnen gebruiken.

Bouwkwaliteit – 5/5

Er is een zekere verwachting van elke espressomachine die in Italië is gemaakt, dat het een hoogwaardige set zal zijn. En de Rancilio Silvia-lijn maakt dit waar. Je hebt een buitenmantel van roestvrij staal, voorzien van professionele onderdelen. Nou en? Welnu, alle defecte componenten kunnen worden gerepareerd of vervangen zonder dat een geheel nieuwe machine nodig is. Niet zo erg, toch?

Sommige onderdelen van eerdere modellen waren gemaakt van verchroomd messing, dat de neiging had af te pellen. Maar je vindt nu een roestvrijstalen stoompijpje en een zwart plastic groepshoofddeksel.

De Pro-versie heeft het uiterlijk en het gevoel van het origineel behouden, dus als je hoopte op een modernere versie van het blote, boxy-koffiezetapparaat, heb je pech. Met de toevoeging van de dubbele boilers zijn de afmetingen van de Silvia Pro in alle opzichten iets groter. Het meet nu 9,8 inch breed, 16,5 inch diep en 15,3 inch hoog, met een gewicht van 44,1 pond – een flinke 10 pond zwaarder dan de Silvia.

Ketels – Dit is een gebied waar Silvia door de jaren heen een aantal veranderingen heeft ondergaan. De Pro-versie is voorzien van een geïsoleerde messing ketel met een koperen binnenketel, wat ook het geval was bij de laatste paar modellen van de Silvia. Koper heeft uitstekende warmtegeleidende eigenschappen, maar is niet uitzonderlijk stabiel. Gelukkig bestrijdt de PID-controller dit probleem.

Portafilter – De Silvia Pro wordt geleverd met een 58 mm drukloze filterdrager, het standaardformaat voor een professionele machine. Dus in theorie zou je het kunnen ruilen voor een betere, maar dat is in dit geval niet nodig – het is degene die wordt gebruikt op de professionele lijn van Rancilio. Het wordt geleverd als een versie met dubbele tuit, maar de opening van 1,5 inch is smal genoeg om in een enkele kop te extraheren.

U kunt ESE-pods gebruiken met deze machine, maar u moet een aparte adapterkit kopen.

Knoeien – Een klacht van Silvia-gebruikers is altijd de niet zo goede plastic sabotage geweest. De meeste mensen kozen ervoor om te upgraden, wat bijdroeg aan de aankoopprijs. U zult blij zijn te horen dat de Silvia Pro wordt geleverd met een professionele zwarte houten stamper met een roestvrijstalen platte basis – een materiaal dat eindelijk de kwaliteit van de machine waardig is.

Reiniging en onderhoud – 4.5 / 5

Nu komen we bij het minst leuke deel van koffie zetten: het opruimen. De Silvia Pro zal nog steeds regelmatig schoongemaakt moeten worden, zoals ontkalken, maar er is goed nieuws.

Automatische terugspoeling – Met de toevoeging van het digitale display heeft u nu toegang tot een functie voor het reinigen van de groepshoofd. Gebruik na het toevoegen van het reinigingsmiddel en de terugspoelschijf het menu om de reinigingscyclus te starten. Het zal de wascyclus doorlopen en u vertellen wanneer u de schijf moet verwijderen en opnieuw moet plaatsen. OK, het is niet helemaal automatisch, maar het zou gunstig moeten zijn voor degenen die nieuw zijn in het proces.

Drieweg magneetventiel – De Silvia Pro (en de klassiekers die ervoor kwamen) heeft een drieweg magneetventiel. De klep is er om de waterstroom naar de filterhouder onmiddellijk na het zetten af ​​te sluiten. Dit betekent dat er geen druppels na het zetten uit de tuit komen en dat je een drogere bak gemalen koffie hebt die je gemakkelijk kunt weggooien.

Afdruiprek De grootte van de lekbak is altijd een probleem geweest bij deze machines en er is niets veranderd aan de Silvia Pro. Sommigen beweren echter dat het niet zo’n groot probleem is, omdat de magneetklep nadruppelen voorkomt. Alleen bij het backflushen moet u mogelijk nog een container toevoegen.

Koop niet als …

Je hebt al een originele Rancilio Silvia: De Rancilio Silvia Pro heeft misschien enkele van de meer frustrerende problemen van het origineel opgelost. Toch zal de grote prijsstijging niet worden weerspiegeld in de espressokwaliteit.

Je hebt een beperkt budget: Als je bereid bent om de dubbele boiler op te offeren, is de Gaggia Classic Pro een beroemde portemonnee-vriendelijke espressomachine. Het bevat nog steeds veel van dezelfde geweldige functies, zoals een professionele stoompijp en een 3-weg magneetventiel.

Je wilt ook dat de looks worden opgewaardeerd: Er is iets charmant aan Silvia’s boxy exterieur, maar het is niet voor iedereen. Als je een gelikter uitziende dubbele ketel wilt voor ongeveer dezelfde prijs, zal de Nuova Simonelli Oscar II je dromen uit het ruimtetijdperk laten uitkomen.

Het vonnis

We kunnen gerust zeggen dat Rancilio Silvia Pro geweldig werk heeft verricht door de beste delen van de originele Silvia te behouden en tegelijkertijd functies toe te voegen die het relevant houden in een concurrerende industrie. Toegegeven, het past misschien niet goed bij een nieuweling. Maar als je wat ervaring hebt met het maken van een espresso, zul je het moeilijk hebben om een ​​beter geprijsde prosumer-koffiemachine te vinden.

BEKIJK RANCILIO SILVIA PRO

 1. Rancilio Silvia Pro: eerste indrukken. (2020, 23 september). Opgehaald van https://www.talkcoffee.com.au/rancilio-silvia-pro-first-impressions/
 2. Een korte geschiedenis van de pid. (2015, 16 oktober). Opgehaald van https://home.lamarzoccousa.com/history-of-the-pid/
 3. Model Silvia PRO: Rancilio’s koffiemachines en koffiemolens. (2021, 22 maart). Opgehaald van https://www.ranciliogroup.com/rancilio/silvia-pro/silvia-pro/

CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart