Maverick Coffee Trading lanceert in NederlandDaily Coffee News by Roast Magazine

Het Maverick Coffee Trading-logo. Alle afbeeldingen met dank aan Maverick Coffee Trading.

Een handelsbedrijf in groene koffie genaamd Maverick Coffee Trading is in Nederland tot leven gekomen, met de nadruk op koffie uit tal van landen en continenten van herkomst.

Maverick, gevestigd in Woerden in het midden van Nederland, werd opgericht door de in het Verenigd Koninkrijk geboren en oude koffiehandelprofessional Will Hobby, die zei dat het bedrijf zich zal concentreren op speciale en conventionele koffie en tegelijkertijd maatregelen zal nemen om de leveringsduurzaamheid en transparantie te bevorderen.

Will Hobby koffie

Maverick Coffee Trading Oprichter Will Hobby aan de cupping-tafel.

“We worden gedreven door onze ethiek, principes en overtuiging dat open, eerlijke, transparante en leuke toeleveringsketens betrouwbaarder, betrouwbaarder en duurzamer zijn”, vertelde Hobby onlangs aan DCN.

Hobby zei dat het bedrijf geen voorraden zal aanhouden, maar zich in plaats daarvan zal concentreren op het helpen van producenten bij het vinden van markttoegang, financiering en eerlijke prijzen. Aan de koperskant is Maverick van plan om producenten betere toegang te bieden, een reeks logistieke en financieringsopties te bieden, evenals hulp bij duurzaamheidsprogramma’s en kwaliteitsborging.


Verwante lezing


De startup-onderneming wordt financieel ondersteund door het Nederlandse voedseldistributiebedrijf Subo Internationaal, dat ook financiering en logistieke diensten levert als aanvulling op de koffie-expertise van Maverick.

“Ons belangrijkste klantensegment [or] doelmarkt zijn middelgrote koffiebranders die jaarlijks tussen de 2.000 en 20.000 ton roosteren”, vertelde Hobby aan DCN. “Groot genoeg om een ​​commerciële benadering van zaken te hebben, waarbij ze volledige containerladingscontracten inkopen, maar niet zo groot dat ze zichzelf volledig hebben geïntegreerd in de aanbodzijde via bijvoorbeeld multinationale handelskanalen. Voor deze klanten kunnen we waarde toevoegen met onze connecties in herkomst, transparante en traceerbare aanpak en advies over leveringsvraagstukken.”

natuurlijke koffie

Hobby begon zijn carrière als stagiair bij Volcafé groep bedrijf Dormans, importeerde koffie uit Tanzania voordat hij uiteindelijk de commerciële manager van Tanzania-activiteiten werd voor een ander Volcafe-groepsbedrijf, Taylor Winch. Hobby werkte vervolgens als handelaar en business development manager bij het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde DR Wakefield. Meer dan drie jaar voorafgaand aan de lancering van Maverick Coffee in maart van dit jaar, was Hobby hoofd koffiehandel voor het Nederlandse bedrijf Daarnhouwer.

Hoewel Hobby diepe banden onderhoudt met Oost-Afrika, zei hij dat het bedrijf zich in eerste instantie zal concentreren op koffie uit Brazilië, Colombia, Peru, Honduras, Nicaragua, Ethiopië, Rwanda, Indonesië en India.

Maverick Coffee Trading Oeganda

“Er zijn geen oorsprongen die voor ons niet kloppen,” zei Hobby, “en we zijn momenteel bijvoorbeeld aan het kijken naar een project in Haïti.”

CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart