Presta Coffee Roasters trekt naar voormalig tankstation in Tucson Daily Coffee News door Roast Magazine

De nieuwe Presta-koffiebar op 501 E 9th St in Tucson. Alle foto’s door Torey Hayden.

Met een vleugje serendipiteit, met een fietsthema Presta koffiebranders heeft zijn derde winkellocatie geopend in een voormalig tankstation in Tucson, Arizona.

Het 100 jaar oude gebouw dat oorspronkelijk werd gebruikt om motorvoertuigen te vergassen, levert nu een ander soort brandstof voor de mensen die er op vier wielen, twee wielen of te voet doorheen gaan.

Presta Coffee-eigenaar Curtis Zimmerman vertelde Daily Coffee News dat het simpelweg was vanwege de schoonheid van de structuur en de locatie langs een populaire fietsroute die het een ideale plek maakte voor Presta.

Presta Coffee Tucson 9e 2

De nieuwe 9th St-balk.

“We trekken fietsers aan, waar we ook zijn”, zei Zimmerman tegen DCN. “De overgang van het tankstation naar een buitenpost voor fietscultuur is gewoon een gelukkig ongeluk.”

De oorspronkelijke charme van het gebouw is behouden door bakstenen muren met vintage automobielberichten die nog steeds zichtbaar zijn in oude verf. In contrast met die esthetiek is de moderne bar met een glad houten oppervlak dat de toon zet voor het minimalistische moderne interieurontwerp uit het midden van de eeuw.

Presta Coffee Tucson 9e 3

De locatie van 1.000 vierkante meter komt bijna precies zes jaar nadat Presta’s tweede winkelbar werd geopend in de branderij op 1st Ave. in Tucson. Voorafgaand aan die opening ondersteunde de branderij de groothandelsverkoop van Presta en de verkoop van koffie in zakken, terwijl het de oorspronkelijke buitenpost binnenin bevoorraadde Mercado San Augustin.

Op de nieuwste bar bedienen Presta-barista’s een Synesso-espressomachine in combinatie met Mazzer- en Mahlkönig Peak-koffiemolens.

Zimmerman zei: “We willen altijd dat onze barista’s apparatuur hebben die functioneel, mooi en vooral consistent presteert.”


Gerelateerd lezen


Groene koffie wordt ingekocht in samenwerking met verschillende importeurs, waaronder Selva Koffie, Red Fox Coffee Merchants, Gele Hanenkoffie, Keffa-koffie en er wordt nog meer gebrand door Zimmerman op de 15 kilo Joper koffiebrander waar Presta sinds de oprichting op vertrouwt.

Curtis Presta Coffee

Presta Coffee Founder en Roaster Curtis Zimmerman bij de 1e St-branderij van het bedrijf.

Er wordt nu gewerkt aan een nieuw huis voor die Joper aan de andere kant van het tankstation, waar Presta uiteindelijk van plan is om de productie te spreiden en ruimte voor een trainingsruimte voor groothandelsklanten en personeel.

De nieuwste bar van Presta Coffee is nu open om 501 E 9th St in Tucson.

CreditSource link

Staalslagerij
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0